14.9.2011

Ylijäämävalkuaiset hyötykäytössä: Muffinit

Silikonimuffinivuoat Biltemasta :)

Mascarponejäädyke jätti jälkeensä ylimääräisiä munanvalkuaisia.Munakasta ei tehnyt mieli, mutta ei jaksanut kauheasti säätääkään. Nami-nami-blogista löytyi munanvalkuaiskakku, johon joku oli kommenttiosiossa lisännyt mm. vaniljauutetta ja sitruunamehua ja tehnyt kakun sijasta muffineja. Näinpä minäkin, mutta puolitin rasvan määrän ja pistin puolet jauhoista täysjyvänä.

6 munanvalkuaista
250 g sokeria
80 g vehnäjauhoja
80 g täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta
½ dl sitruunamehua
50 g voisulaa

Vatkaa munat ja 2 rkl sokeria paksuhkoksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä muut aineet ilman isompia sekoitteluja. Laita muffinivuokiin (~12 kpl) ja paista 175 asteessa 20-25 minuuttia.

P.S. Muffini vai muffinssi?

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...