24.9.2014

Gazpacho


Siltä varalta että intiaanikesä vielä yllätää - tai ainakin ensi kesää varten muistiin. Jos kämppä hohkaa +30 °C, ei nimittäin tee mieli syödä lämmintä ruokaa. Gazpachon varmaan tekisi hatustakin, mutta kopioinpa kuitenkin yhden reseptin Veganmisjonen-blogista. Takk, takk! Oikeaoppisuudesta en tiedä, mutta oli hyvää - kiitos ehkä punasipulin?

Tarvitaan
1 kurkku
8 kypsää tomaattia
1 iso punainen paprika
1 (pieni) punasipuli
1 tl paprikajauhetta
suolaa, lisää suolaa ja pippuria
..ripaus kasvisliemimaustetta jos/kun mikään edellisistä ei riitä

Krutonkeja (pistin paahtoleipäpaloja uuniin)
Basilikaa* tms. koristeeksi

Näin tehdään
  1. Paloittele ainekset sen verran pieniksi että ne mahtuvat tehosekoittimeen tai että sauvasekoitin jaksaa ne hienontaa
  2. Aja kaikki soseeksi
  3. Mausta
  4. Jäähdytä jääkaapissa ja tarjoile kylmänä

*) Tänäkin vuonna altakasteluruukkuun kasvamaan laitettu kaupan ruukkubasilika kasvoi parvekkeella kunnon basilikan mittoihin, josta on pestosatsin lisäksi näppärä nyppiä koristeita eri ruokiin. 

Mukavaa kun kotoa löytyy oma Dr. Docent Greenthumb :)

Tiesittekö muuten että basilika on myös suorakulmion muotoinen, kolmi- tai useampilaivainen rakennus, jossa keskilaiva on muita laivoja korkeampi, niin että valo pääsee sisään sen yläosan ikkunoista. Ite tiesin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...