Siltä varalta että intiaanikesä vielä yllätää - tai ainakin ensi kesää varten muistiin. Jos kämppä hohkaa +30 °C, ei nimittäin tee mieli syödä lämmintä ruokaa. Gazpachon varmaan tekisi hatustakin, mutta kopioinpa kuitenkin yhden reseptin Veganmisjonen-blogista. Takk, takk! Oikeaoppisuudesta en tiedä, mutta oli hyvää - kiitos ehkä punasipulin?
Tarvitaan
1 kurkku
8 kypsää tomaattia
1 iso punainen paprika
1 (pieni) punasipuli
1 tl paprikajauhetta
suolaa, lisää suolaa ja pippuria
..ripaus kasvisliemimaustetta jos/kun mikään edellisistä ei riitä
Krutonkeja (pistin paahtoleipäpaloja uuniin)
Basilikaa* tms. koristeeksi
Näin tehdään
- Paloittele ainekset sen verran pieniksi että ne mahtuvat tehosekoittimeen tai että sauvasekoitin jaksaa ne hienontaa
- Aja kaikki soseeksi
- Mausta
- Jäähdytä jääkaapissa ja tarjoile kylmänä
*) Tänäkin vuonna altakasteluruukkuun kasvamaan laitettu kaupan ruukkubasilika kasvoi parvekkeella kunnon basilikan mittoihin, josta on pestosatsin lisäksi näppärä nyppiä koristeita eri ruokiin.
Mukavaa kun kotoa löytyy oma Dr. Docent Greenthumb :)
Tiesittekö muuten että basilika on myös suorakulmion muotoinen, kolmi- tai useampilaivainen rakennus, jossa keskilaiva on muita laivoja korkeampi, niin että valo pääsee sisään sen yläosan ikkunoista. Ite tiesin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti