15.9.2014

Ameriikan omenamuffin(ss)it kauramurulla


Taas ikuisuuskysymysten ja bloginkin äärellä: Muffini vai muffinssi? Ja kumpi tahansa, niin miten saada tusinatuotteesta edes vähän kiinnostava? Pistetään joukkoon voissa, sokerissa ja kanelissa paistettuja omenoita sesongin henkeen ja päälle vielä kauramurua. Ja koska resepti on taas pöllitty Norjasta, niin kuvataan lopputuotteet siskon antamien Norja-serviettien päällä taustalle asennetun Peter Besten True Norwegian Black Metal -valokuvakirjan (kuvassa 1349-orkesterin Ravn) edessä. Pitäiskö tätä konseptia soveltaa useamminkin? Tässä nyt kuitenkin omenamuffinssit, vær så god.

Omenatäyte
4 omenaa
2 rkl voita
2 rkl sokeria
1 rkl kanelia
  1. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi/kuutioi. 
  2. Paista muutama minuutti voissa, sokerissa ja kanelissa. 
  3. Jätä jäähtymään.
Kauramuru
35 g kylmää voita
1 dl kaurahiutaleita
½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
  1. Kuutioi voi ja sekoita yhdessä muiden ainesten kanssa muruksi. 
  2. Laita kylmään odottamaan.
Muffinssitaikina
5 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 muna
¾ dl öljyä
2½ dl maitoa
  1. Sekoita kuivat aineet yhdessä ja märät toisessa kulhossa.
  2. Kaada märät aineet kuivien joukkoon ja sekoita kevyesti - täysin sekoittuneesta taikinasta tulee kuulemme huono..
Ja näin homma pakettiin
  1. Ota muutamia edustavimpia omenapaloja jemmaan ja kääntele loput omenat taikinan joukkoon.
  2. Täytä muffinssivuoista n. ¾ taikinalla, ripottele päälle kauramurua ja edustavia omenoita. Itsellä näisi tulla 16 kpl.
  3. Jos omenapaistoksesta jäi sokerilientä, voi sen kaataa vielä muffinsien päälle.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. 
Lähde: Kakefabrikken

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...