7.12.2011

Punajuurisalaatti kera sharonin ja pistaasien



Itsenäisyyspäivän alkuruoka. Todella hyvää, vaikka itse sanonkin. Ixuksenkin säädöt osui omasta mielestä sen verran hyvin kohdalleen, että luukutetaan kahdella kuvalla :) Tämän salaatinkastike sopii hienosti punajuurten(kin) kanssa. Jos yhtään katsoin vihannesosaston vaa'alla oikein, niin punajuuret ovat vieläpä edullisia. Alkuperäisessä reseptissä (Louisa Shafia: Lucid Food - ostakaa!) hedelmänä oli persimoni, joka ei taida ihan olla sama hedelmä kuin sharon, mutta minkäs teet.

Salaatinkastike
1 salottisipuli
2 rkl Dijon-sinappia
2 rkl omenaviinietikkaa
1½ rkl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
suolaa

Salaatti
3 punajuurta
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
pari kourallista salaattia
2 persimonia/kakia/sharonia
pistaasipähkinöitä
mustapippuria myllystä

Kuori punajuuret ja halkaise ne neljään osaan. Laita uunivuoan pohjalle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja n. ½ dl vettä. Peitä vuoka ja kypsennä n. 40 minuuttia kunnes juuret ovat kypsiä. Jäähdytä ja jaa tarvittaessa vielä pienemmiksi lohkoiksi.

Sekoita sipuli, sinappi ja omenaviinietikka. Anna sipulin pehmetä tässä n. 15 minuuttia. Lisää hunaja, oliiviöljy ja jäähtyneet punajuuret. Sekoita, anna kastikkeen ottaa väriä punajuurista, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ylläolevan voi hyvin tehdä hyvissä ajoin etukäteen: Punajuuret saavat makua ja kastikkeen väri syvenee. Itse toki tein tämän ja pääruoan yhdeltä seisomalta ja vietinkin hyvän osan itsenäisyyspäivää lieden ja tiskialtaan välissä.. Pitikö taas :)

Laita lautasen pohjalle salaattia. Pirskottele päälle kastiketta, asettele punajuuret ja sharonit ja lisää vielä hieman kastiketta. Viimeistele rouhimalla vähän pippuria myllystä ja ripottelemalla pähkinöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...