8.12.2011

Fesenjan


Itsenäisyyspäivän pääruoka Minun Suomeni on kansainvälinen -tyylisesti Persiasta. Karjalanpaistilla pelottelu sai perheen kannattamaan kanaa, joka sitten kytkettiin alkuruuan kanssa punajuuriteemaan. Kanaa saksanpähkinä-granaattiomenakastikkeessa -reseptistä kiitän jälleen Shafian Louisaa ja hänen Lucid Food -kirjaansa.

4 rkl oliiviöljyä
reilu paketti kanan rintafileitä
1-2 sipulia
2 punajuurta
~3,75 dl saksanpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 tl kanelia
ripaus cayennepippuria
~1,25 dl makeuttamatonta granaattiomenasiirappia
5 dl kana- tai kasvislientä
puolikkaan granaattiomenan siemenet

Alkuvalmistelut:
  • Kuori punajuuret, halkaise 4 osaan ja leikkaa n. puolen sentin paksuisiksi paloiksi
  • Ajele pähkinät monitoimikoneessa sopivan karkeaksi kastiketta varten
  • Jos et halua ostaa granaattiomenasiirappia, niin aja n. puolentoista granaattiomenan siemenet hyhmäksi, keittele sitä hetki kasaan ja siivilöi siemenet pois. Näin ainakin itse tein. 
  • Kuutioi sipulit ja hienonna valkosipuli
  • Paista fileet nopeasti vaalean ruskeiksi molemmin puolin parissa ruokalusikallisessa oliiviöljyä


Näin tehdään:
  • Lämmitä 2 rkl öljyä ja paista siinä sipulit. 
  • Lisää pähkinät, valkosipuli, punajuuret, kaneli ja cayenne. Kypsentele hetki. 
  • Lisää liemi ja siirappi ja anna kyspyä kannen alla n. 10 minuuttia.
  •  Lisää lopuksi kana ja kypsennä hiljalleen porisevassa liemessä n. 30 minuuttia tai pitempään kunnes punajuuret ja kana ovat kypsiä. Kääntele kanoja 10-15 minuutin välein. 
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. 
  • Leikkaa fileet muutamaan osaan ennen tarjoilua.

Tarjoilin sahramilla värjätyn ja tilli-persilja-korianteri-silpulla maustetun riisin sekä kurkkujogurtin (partaäijää, kuorittua kurkkua, vähän mintunlehtiä, suolaa, pippuria) kanssa.

Ja päälle granaattiomenan siemeniä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...