3.11.2011

Nakkipossut


Nakkipasteija, jossa nakki pekoniin ja voitaikinaan käärittynä on toki ok, mutta kuka voi vastustaa nakkipossua? Söin näitä itse viimeksi yli 20 vuotta sitten, joten nyt oli korkea aika yrittää tehdä näitä itse - voitaikinaa myöten (onpa vaikeaa).

Rahkavoitaikina (HS:n ruokasivuilta)
150 g voita
150 g rahkaa
2 dl vehnäjauhoja

Laita huoneenlämpöinen rasva monitoimikoneeseen ja aja siihen leikkuriterällä jauhot ja rahka. Lopeta sekoittaminen kun taikina on tasaista. Laita jääkaappiin odottamaan leivontaa.

Lisäksi
Nakkeja (ehkä 3-4 tähän taikinamäärään)
Rosepippureita
Munaa voiteluun

Yritin vähän taitella taikinaa ja kaulia sitä uudelleen, jotta siitä tulisi lehtevämpää. En tiedä oliko tällä vaikutusta, mutta ihan sopvian kuohkeaa tuli. Kauli taikinasta lopulta parin kolmen millin paksuinen levy ja tee siitä esim. mukin avulla ympyröitä (30 cl Kartio toimi ainakin mainiosti). Laita yksi pohjaksi, keskelle ohuita nakkisiivuja ja päälle toinen ympyrä. Muotoile jämäpaloista korvat ja kärsä. Sieraimet saa vaikka hammastikulla. Voitele munalla ja aseta pippurit silmiksi. 

Sain tästä setistä 7 possua. Vähän ohuemmalla kaulimisella voisi ehkä päästä kymmeneen. 

Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. nää oli niiiiin hyviä! siis sun tekemät ;-)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun maistui!
    En voi vieläkää uskoa että kaikki (=ketkään) 80-luvun lapset ei näitä tunne tai ole syöneet :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...