23.10.2011

Lindströmin lihapullat

Edellisen päivän ruotsalaissävytteisestä illallisesta jäi vähän punajuuria yli ja Lindströmin pihvit sopivat seuraavalle päivälle hienosti jatkoksi. Tosin lihapullien muodossa, koska ne on helpompi myydä myös perheen pienimmälle. Resepti on ihan peruspullaohje ilman kermaviiliä tai muuta maitotuotetta punajuurella ja lisämunalla höystettynä.


1 dl korppujauhoa
2 dl tomaattimurskaa
1 tl suolaa
pippuria myllystä
2 sipulia
400 g jauhelihaa
2 pienehköä keitettyä punajuurta
2 munaa
  1. Laita tomaattimurska ja korppujauhot keskenään sekaisin. Anna turvota hetki.
  2. Heitä loput ainekset tehosekoittimeen erissä niin, että siitä tulee tasaista taikinaa. Munat kannattaa laittaa viimeiseksi ja lähinnä vain sekoittaa niiden rakenne rikki.
  3. Pyörittele pulliksi ja paista pannulla tai laita 200-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. 
Tarjoile vaikka paistettujen perunoiden (monitoimikoneen ranskalaisterällä suikaleiksi ja veitsellä kuutioiksi) kera ja siihen päälle Felixin ketsuppia. Jos on oikein kova nälkä - tai päänsärky, väsymys, hiki ja vapina - niin lisää vielä paistettu muna ja suolakurkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...