9.4.2011

PiimälimppuJos meillä olisi kesämökki, siellä olisi joka aurinkoinen aamu tarjolla kaupan piimälimppua. Tällä hetkellä Vaasan piimälimppu taitaa olla parasta mitä on tarjolla: Se on sopivan höttöistä ja neutraalin makuista. Mutta koska mökkiä ei ole ja toisaalta on kiva syödä vähän tujumpaa ja terveellisempää leipää, niin olen tehnyt piimälimppua alla olevalla ohjeella, jota olen ajan saatossa muokannut tästä Ruokala.netin reseptistä. Tästä tulee 2 leipää.

5 dl piimää
1 dl vettä
2 dl siirappia
1 pkt hiivaa

6 dl ruisjauhoja
7 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
1 rkl suolaa
1 rkl kuminansiemeniä
½ rkl pomenranssinkuorta

Lämmitä nesteitä mikrossa hiivalle sopivaksi. Liedellä lämmittäminen tuntuu vaikuttavan siirapin makuun haitallisesti. Käytän makusyistä ihan tavallista tummaa siirappia enkä esim. leipäsiirappia.

Kaada lämmin neste monitoimikoneeseen, laita pyörimään ja lisää hiiva sekä vähitellen sekaisin olevat kuivat aineet. Anna pyöriä riittävästi ja taikinan jäädä löysähköksi.

Anna taikinan nousta 30 minuuttia, kaada se voideltuihin leipävuokiin ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Leipiä voi aina välillä voidella siirappivedellä.

Piimälimpun päälle kuuluu laittaa ainakin polarjuustoa, metvurstia ja tomaattia. Tässä järjestyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...