21.4.2011

Currykana



Karrrrikanaa tekee mieli syödä melkein joka viikko ja erilaisia reseptejä on tullut kotimaisista ruokablogeista kokeiltua useita. Suosittelen lämpimästi mm. Vihreän curryn kipakkaa kanacurrya, Pastanjauhajien esittelemää kanakormaa ja Kanelibasilikan pähkinäkermakastiketta. Kaikki ovat sopivasti erilaisia, kokeilkaa.

Tämä resepti on aineksiltaan tuo Kanelibasilikan versio.Mittasuhteetkin on kutakuinkin samat. Tästä syödään meillä hyvällä onnella 2 kertaa.

3-4 broilerin rintafilettä
öljyä
2 sipulia
1 dl cashewpähkinöitä
1 rkl valkosipulimurskaa
1 rkl inkivääritahnaa
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl garam masalaa
1 rkl ruokosokeria
1 tl chiliä
1 tl suolaa
1 dl vettä
3 rkl tomaattipyreetä
4-5 dl (ruoka)kermaa





Paloittele kana, paista se pannulla ja siirrä kattilaan odottamaan. Valurautapannu voittaa teflonin.

Leikkaa sipulit kirurgintarkaksi murskaksi ja lisää öljyn kanssa pannulle. Lisää vähän ajan päästä tehosekoittimella muruksi vedetyt pähkinät, valkosipuli, inkivääritahna ja mausteet. Pian huomaatkin seoksen tarvitsevan nestettä (vesi), ettei se pala pannuun kiinni. Laita vielä tomaattisosetta väriksi. Kaada kastike kanojen sekaan, anna maun tarttua ja lisää kermaa. Anna kehittyä ajan kanssa ennen tarjoilua.

Kannattaa ehkä olla tarkkana chilin ja garam masalan suhteen. Nämä mitat on perusmarkettitavarasta eikä näillä tule kovin tulista. Tiedä häntä miten käy, jos käyttää aasiamarkettien tuotteita. Markettigarammasaloista kardemummaisempi Santa Maria voittaa allekirjoittaneen mielestä Meiran - ja kerma ruokakerman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...