15.2.2013

Hernekeitto pakasteherneistä


Vähän jäätiin laskiaisesta, mutta ei tätä sen takia ensi vuoteen pantata. Perinteinen hernari, eli meillä ihan vedellä jatkettava säilyke sai tästä hyvän kilpailijan. Kermainen pakasteherneistä tehtävä hernekeitto, johon tulee tuoretta basilikaa piristeeksi. Toimii hienosti alkuruokana, mutta myös pääruokana - kiitos esim. pekonin :)

Resepti on Trinen ruokablogista. Takk så mye! Alla oleva määrä on puolet Trinen reseptistä. Söin kaiken yksin töiden jälkeiseksi päivälliseksi. Sivistyneeseen ruokailuun tuplamäärä riittää ehkä neljälle alkuruuaksi.

2 sipulia
nokare voita
250 g pakasteherneitä
2 dl kanalientä
1 dl kermaa
tuoretta basilikaa
valkopippuria
suolaa
sitruunamehua

pekonia
oliiviöjyä

  • Hienonna sipuli ja paista se pehmeäksi voissa
  • Lisää joukkoon kohmeiset herneet ja anna sulaa pari minuuttia
  • Seuraavaksi lisätään kanaliemi ja kerma, keitä hiljaisella lämmöllä pari minuuttia
  • Lisää basilika
  • Hienonna blenderillä kuohkean tasaiseksi
  • Mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla

Paista kaveriksi pekonia ja viimeistele oliiviöljyllä ja basilikanlehdillä.

Hävikistä herkuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...