16.8.2013

Finskin pesto-kana-ciabatta


Lappiin suuntautuvat työmatkat ovat kotimaan työmatkojen aatelia. Siellä pääsee tekemään työnkuvaan kuuluvista hommista mielenkiintoisimpia, näkee ehkä vähän tuntureita, jokia ja järviä ja tapaa huippuja kollegoita, joiden kanssa yli 12-tuntinenkin työpäivä menee hujauksessa. Ensi viikolla koti-isyys keskeytyy kolmeksi päiväksi, kun on taas Levin reissua tarjolla. Ja koska tämä on ruokablogi, mainittaakoon ruokapuolelta kestosuosikki-iltapalani porokiusaus ja reissujen kautta avautuvat mahdollisuudet tutustua Norjan ja Venäjän ruokakulttuuriin :)

Työmatkaruokailuun liittyy reseptikin. Nimittäin kun kotiinlähtöpäivänä ehtii syödä vain aamiaisen, niin yleensä lentokoneessa yllättää valtava nälkä jota ei pelkällä ilmaisella kahvilla ja mehulla korjata. Yleensä valmisleivät ovat aika surkeita, mutta tämä kombo veti pisteet kotiin ja on helppo matkia kotonakin.

Ciabatta
Valitettavasti kuvan leipään kokeiltu ohje oli huono. Hirveä valmistelu useine välivaiheineen ja tuloksena ei-niin-ilmava ja aivan liian sitkeä leipä. Heitän random-suosituksina kaksi Viva Ciabatta! -reseptiä, joissa on lisäksi kivasti avattu ciabattaa:
Pesto
Peston resepti tuli Riisa.netistä (voiko Paras pesto mennä vikaan? :) Valitettavasti ei ollut aikaa, energiaa eikä mortteliakaan, joten oioin ja vedin kaikki ainekset kerralla tehosekoittimessa yhteen - tosin oliiviöljyn määrää ensin tarkkaillen.
  • 25 g pinjan siemeniä (paahda vähän väriä pintaan)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 ruukkua basilikaa
  • 1 tl suolaa
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • 1½ dl oliiviöljyä
Kana
Yhtä leipää kohden menee ½-1 kanafilettä. Paista pannulla tai foliossa 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Leivän kokoaminen
  1. Halkaise leipä
  2. Laita molemmille puolikkaille majoneesia
  3. Kasaa pohjapalan päälle kanaa, pestoa ja rucolaa
  4. Laita kansi kiinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...