19.11.2012

Paras omenapiirakka (8000)


Nyt on pakko mennä sieltä missä aita on matalin ja sekin riman alta ja puolivaloilla. Blogissa on nimittäin käynyt niin paljon porukkaa availemassa sivuja, että tonneja tulee nopeammin täyteen kuin mitä ehdin leipoa kakkuja :) 8000. sivunkatselu toteutui 7.10.2012 ja 10 kilonkin maaginen raja menee rikki alkuviikosta. Nyt saa siis piirakka mennä tonnin kakkuna. Kiitos ja anteeks.

..toisaalta tämä on eri hyvä piirakka ja näitä on tullut aika monta elämän aikana syötyä. Resepti on äidiltä. Pidemmittä puheitta asiaan:

Pohja
150 g voita
½ dl sokeria
1 muna
½ dl maitoa tai kermaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Täyte
1 tlk kermaviiliä tai maitorahkaa
1 muna
1 dl kermaa tai maitoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

omenoita
kanelia

Sekoita pohjan ainekset taikinaksi (ensin pehmeä rasva ja sokeri, sitten loput aineet) ja painele se piirakkavuokaan.

Laita pohjan päälle omenlohkoja (pienempiä kotimaisia omenoita menee joku 5-6, ulkomaisia ehkä 3-4) ja niiden päälle kanelia ja tarvittaessa sokeria.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada päälle. Pakko muuten sanoa, että kermaviili voittaa tässä maitorahkan. Molemmat kuitenkin toimivat.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...