12.12.2011

Ratatouille


Helppo ja riittoisa ruokalaji, joka menee meillä leivän kanssa ihan pääruokanakin. Kaveriksi voi toki keittää esim. pastaa tai riisiä.

3 rkl oliiviöljyä
1 munakoiso
2 eriväristä paprikaa
2 kesäkurpitsaa
2 punasipulia
4-6 valkosipulinkynttä
6-8 tomaattia
mausteita (suola, mustapippuri, oregano, basilika, timjami, persilija..)

Kuori munakoiso. Juustohöylä on hyväksi havaittu työväline. Sen jälkeen koiso viipaloidaan ja ripotellaan suolaa päälle. Myös muut vihannekset pilkotaan. Tomaatit kaltataan pilkkomisen lisäksi.

Oikeaoppisesti kukin vihannes pitäisi kai kypsentää omissa erissäään, mutta itse olen tehnyt samaan kattilaan lisäämällä aineksia toisen perään, eli näin:
  1. Öljy
  2. Valkosipuli
  3. Munakoiso
  4. Sipuli, paprika
  5. Tomaatti, kesäkurpitsa
Kunkin lisäyksen välissä aina sopivasti kypsennystä ja lopussa maustaminen. Kuivayrttejä voi lyödä ainakin ruokalusikallisen kutakin ja suolaakin ehkä joku 2-3 teelusikallista. Jos jää kovin nesteiseksi hauduttamisesta huolimatta, voi sekaan lisätä vähän tomaattipyrettä.

Ei mene miksikään jääkaapissa. Mätin tätä jauhelihakastikkeen kaveriksi pitkin viikkoa ja söin pennen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...