20.12.2011

Joulun 2011 voittajapiparit

Cliché :)
Tälle joulukaudelle tuli testattua neljää eri piparitaikinaa. Kolme tuli blogattua ja yhdestä ei sen enempää. Tässä on paras resepti. Koita siis näitä. Maun avaintekijöinä ovat appelsiininkuori ja tuore inkivääri. Koostumus on näissä parempi kuin aiemmissa appelsiini-inkiväärikakuissa. En osaa sanoa onko tattarijauhoilla osansa vai ovatko ne vaan organic super healthy food -leiman vuoksi.. Nämäkään keksit eivät kuulemma tunnu kurkussa kuten "aidot" brittiläiset ginger snapit, mutta toimivat kuitenkin.

Resepti on taas kerran Louisa Shafian Lucid Foodista. Ostakaa! Pyöristelin alle kuppimittoja deseiksi ja vaihdoin mm. vaahterasokerin tavalliseen sokeriin.

340 g huoneenlämpöistä voita
3.5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
1 muna
puolikkaan appelsiinin kuori
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1.2 dl siirappia (eli puoli kuppia)
3.5 dl vehnäjauhoja
3.5 dl tattarijauhoja
2 tl soodaa
½ tl suolaa
1 rkl kanelia
1 tl maustepippuria
½ tl neilikkaa
¼ tl muskottipähkinää
  1. Vaahdota voi ja sokeri.
  2. Lisää vanilja, muna, appelsiininkuori, inkivääri ja siirappi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä noin desi kerrallaan monitoimikoneen pyöriessä pienellä teholla.
  4. Anna taikinan kovettua kylmässä Kirjan mukaan tunti riittäisi. Annoin itse olla yön yli.
  5. Tee kaulitusta taikinasta noin puolen sentin paksuisia pipareita.
  6. Paista noin 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. 
  7. Jäähdytä keksit ritilällä. 
Joku tähden muotoinen muotti olisi ollut kiva, mutta piprarimuotit olivat perinteistä "piparikukkaa" lukuun ottamatta kadonneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...