7.8.2011

Kanaa rucolapedillä (mukana myös aurinkokuivatut tomaatit ja cashew-pähkinät)



Aivan loistava kanaresepti jo aiemmin kehumastani Louisa Shafian Lucid Food -kirjasta.

Tarvitaan:
½ kuppia (~1.25 dl) aurinkokuivattuja tomaatteja (ohjeessa kuivia, onnistui öljyisilläkin)
¾ kuppia (~1.75 dl) vastapuristettua appelsiinimehua (n. 2 hedelmän mehu)
½ kuppia (~1.25 dl) cashew-pähkinöitä (raw, mutta meni paahdettuina)
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoreita timjamin lehtiä (unohtui, käytin kuivattuja)
½ kuppia (~1.25 dl) oliiviöljyä
1 tl balsamicoa
rucolaa (niin että saa kunkin lautaselle kunnon keon)
kanan rintafileitä (½-2 kpl per syöjä)
suolaa
pippuria

Alkuvalmistelut:
Ei tullut kauppaan lähtiessä katsottua reseptiä niin tarkkaan, että olisi tiennyt kirjoittaa lapulle kuivia ak-tomaatteja. No, puristin öljytyistä tomaateista niin paljon öljyä kuin sain ja laitoin ne hetkeksi appelsiinimehuun. Alkuperäisessä ohjeessa liotusaika oli 2 h, mutta kun tomaatit oli vääriä, niin ½ h sai riittää.

Cashew-pähkinätkin olisi pitänyt olla paahtamattomia (raw) ja niitä olisi pitänyt liottaa vedessä 1 h, mutta kun ne oli paahdettuja, niin en lähtenyt liottamaan.

Kastikkeet:
Laita valutetut pähkinät, valkosipuli ja timjami tehosekoittimeen ja myllytä karkeaksi. Lisää appelsiinimehu ja tomaatit ja soseuta. Lisää vielä 3 ruokalusikallista oliiviöljyä. Tässä on kastike kanalle!

Ota 1 rkl kastiketta erilleen ja lisää siihen balsamico ja 2 rkl oliiviöljyä. Tässä on kastike rucolalle!

Kana:
Halkaise rintafileet puolta ohuemmiksi. Laita puolikkaat esim. leivinpaperin väliin ja nuiji vielä hieman ohuemmiksi, noin puolen sentin paksuisiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria sekä kastiketta. Paista molemminlta puolilta n. 2-3 minuuttia.

Ohjeessa sanotaan, että paistamisen jälkeen voi tehdä pannulla kastikkeen lisäämällä vettä ja tarvittaessa pyrettä, jos sitä on vielä jäljellä. Mikäli kanaa on paljon, kannattaa ne siis laittaa paistamisen jälkeen miedolle lämmölle uuniin, jotta kaikki syöjät saavat kastiketta lämpimän kanan päälle.

Annoksen kasaaminen:
Tee lautaselle sopiva keko rucolasta ja pirskottele päälle hieman salaatinkastiketta. Tämän päälle laitetaan rintafilesiivu(ja) ja vielä pannulla tehtyä kastiketta päälle.

Paahdoin tähän kaveriksi vielä rakuunaporkkanoita. Tehdään takuulla toiste!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...