21.7.2011
Salsa (mieto, ei väkevä)
Helteellä ei juuri huvita laittaa ruokaa. Rillaamalla saa päivällä helppoa ruokaa ja iltapalaksi voi tehdä vaikka salsaa ja guacamolea nachojen kaveriksi. Minä tein salsan ja vaimo guacamolen. Salsaa olen tavannut tehdä seuraavalla kokoonpanolla:
öljyä
2 prk tomaattimurskaa
3-4 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 paprikaa (vihreitä tai punaisia)
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
tabascoa
cayennepippuria
chiliä chilinä, kastikkeena tai mausteena
Laita tomaattimurskat valumaan siivikkoon. Pilko sipulit ja paprikat ja heitä ne kuumaan kattilaan, jossa on tilkka öljyä. Paista muutama minuutti ja lisää joukkoon tomaattimurska, sokeri ja suola. Vähennä lämpöä ja säädä makua loppujen mausteiden kanssa. Kun itse pidän suolaisen nachon ja makean salsan yhdistelmästä, en lisäile kuin pari ripausta cayenneä, teelusikan tabascoa ja ruokalusikan chilikastiketta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti