25.12.2012

Mitä tehdä joulukinkusta?


Joulu meni. Kävi niin, että jouluruokaostokset jäivät kinkun osalta vähän viime tippaan ja piti ostaa lähes 4 kilon kinkku. Vaikka aattona oli 7 aikuista syömässä, niin kyllä sitä jäi. Tarjolla kun oli myös savu- ja graavikalaa, laatikoita, 74 lihapullaa, rosollia, saaristolaisleipää ja sen sellaista..

Jouluruokia ei tarvitse hampaat irvessä syödä, joten kinkunkin voi laittaa hyötykäyttöön leivän päälle, pizzaan, hernekeittoon lisäproteiiniksi - ja pyttipannuun. Onnneksi jääkaapissa oli vanheneva pekoni (piti tehdä jotain kaali-pekoni-makkaraa), jolla  sai vähän lisämehevyyttä.

Pekonia
Sipuli
Kinkkua
Keitettyjä perunoita
Mun(i)a
Suolaa
Pippuria

Kuutioi ainekset. Paista pekoni ja sipuli, kun pekonista in irronnut rasvaa. Lisää kinkku ja pekoni. Mausta suolalla ja pippurilla. Päälle paistettu muna ja sitä rataa.. Seuraksi olutta ja joululahjaksi saatu keittokirja.

Spydäri tuli niin ex tempore, että kuva on kännykällä ja sekin vedetty jonkun omg-lomofiltterin läpi..

Mitä muuta kinkusta voi tehdä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...