19.7.2012

Munakoisot uunissa



Tässä vielä yksi, juhannuksenakin syöty ruoka. Sopii muutenkin tähän kesään kun grilliä ei sateiden takia ole ehkä tullut lämmiteltyä niin usein.. Uunivastuksen alla grillatun makkaran (eri hyvää sekin, tosin) sijaan ehdotan munakoisoja tomaatin, rakuunan ja creme fraichen kanssa. Resepti on Skye Gyngellin A year in my kitchen -kirjasta. Ruoka sopii mm. tumman riisin, rucolasalaatin, valkosipulijogurtin ja lampaan kanssa.

3 munakoisoa (n. 500 grammaisia)
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
4 rkl voita
n. 1 kg tomaattia (käytin säilyketomaatteja)
4 valkosipulin kynttä
4 dl creme fraichea
2 rkl tuoretta rakuunaa
2 rkl tuoretta persiljaa
½ rkl tuoretta timjamia
60 g parmesaania

Leikkaa koisot noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja ripottele niiden päälle reilusti suolaa. Jos käytettävissä on tarpeeksi iso siivilä tai ritilä, niin käytä sitä alustana: Seuraavaksi munakoisoja nimittäin itketetään n. 30 minuuttia ja nestettä tulee. Pyyhi siivujen pinnalle noussut neste talouspaperilla.

Laita pannulle noin sentti oliiviöljyä. Paista munakoisot keskilämmöllä kullanruskeiksi. Pyyhi taas paperilla.

Sulata kattilassa voi ja lisää tomaatit ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmeitä. Säilyketomaatteja sai keittää varmaan tupla-ajan verran kokoon, koska niissä on sen verran paljon nestettä.

Keitä myös creme fraichea n. kolmanneksen verran kokoon. Kattiloita siis kertyy tiskattavaksi :) Ota levyltä ja sekoita joukkoon yrtit sekä puolet raastetusta parmesaanista.

Asettele uunivuoan pohjalle kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta ja parmesaania. Päällimmäisten munakoisojen päälle tulee tomaattikastiketta sekä creme fraiche -kastike ja parmesaania. Anna ruuan ottaa hieman väriä n. 200-asteisessa uunissa 15-20 minuutin ajan.

Ripottele valmiin ruuan päälle pari ripausta suolaa ja yrttejä sekä vähän oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...