1.7.2012

Mansikkajuustokakku 5000


Tonnin kakku! 5000 sivunkatselua meni rikki 18.6.2012. Kiitos kävijöille! :) Tämän ja nimipäivän kunniaksi juustokakku ilman liivatetta. Tehtävälistalla on nimittäin jo jonkun aikaa ollut juustokakku, jossa täytteeseen laitetaan kondensoitua maitoa. Ennenkuin jatkat edellistä lausetta "..sokerin sijaan", niin infona, että tuosta maidosta on melkein puolet sokeria.

Näin ekalla yrittämällä oli erittäin mukava huomata että tämä halkeili ihan minimaalisesti, vaikka toki sekoitinkin täytettä asiaankuuluvan varovasti. Tässä versioissa noita mansikkaläiskiä tuli pyöriteltyä kyllä ihan huolella (vrt. eka tonnin kakku).

Voisiko muuten kakun keltaisuus johtua kananmunista? Luomumunien keltuaiset kun ovat aika paljon tehdaskanalamunia keltaisempia. Ja ei, en ole tässä nyt arvostelemassa ja tuomitsemassa muita. Kunhan vaan pohdin, kun lähteenä olevan Zoom Yummy -blogin reseptin kuvat ovat huomattavasti valkoisempia vaikka maitokin oli toffeen väristä ja edellinenkin juustokakku tuli kovin keltaiseksi.

Pohja
100 g täysjyvädigestivejä
50 g sokeria
80 g voita (ei ehkä näin paljoa välttämättä tarvitse)

Mansikkakastike
n. 1 litra tuoreita mansikoita
100 g sokeira
1 rkl Maizenaa tms.

Täyte
670 g Philadelphiaa tms.
420 g kondensoitua maitoa
2 rkl sitruunamehua
3 munaa

Murskaa keksit esim. tehosekoittimessa. Yhdistä muruihin sokeri sekä sulatettu voi. Painele massa n. 23 cm irtopohjavuoalle ja laita se pakastimeen puoleksi tunniksi. Tiedä sitten tuosta pakastinvaiheen tarpeellisuudesta: vastaavia keksipohjia on kyllä tehty ihan ilman kylmääkin.

Soseuta mansikat ja laita tuotos kattilaan sokerin ja maissitärkkelyksen kera liedelle. Lämmitä kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto ja maito keskenään. Homma sujuu helposti sähkövatkaimella, mutta lopeta heti kun ainekset ovat juuri sekoittuneet. Tarkoitus ei ole vatkata. Lisää sitruunamehu. Viimeiseksi sekoitetaan jokkoon munat ja muista taas olla tarkkana sekoituksen suhteen.

Kaada täyte keksipohjalle. Tiputtele täytteen päälle vajaita teelusikallisia mansikkakastiketta. Lopussa punaisten pisteiden tuoma väri pitäisi voittaa valkoisen. Tee vielä veitsellä mansikkakastikkeeseen pyörteitä tms. Kannattaa ehkä katsoa Zoom Yummyn hyvät kuvat, niin homma aukeaa helpommin. Laita loppu kastike jääkaappiin.

Kypsennä kakkua 150-asteisessa uunissa n. 55-60 minuuttia. Ei tosiaan haittaa, vaikka täyte vähän hyllyisikin uunista otettaessa.

Anna vielä tekeytyä yön yli jääkaapissa, josta voit ottaa sen esiin noin puoli tuntia ennen syöntiä. Tarjoile lopun mansikkakastikkeen kanssa. Jos kastike vaikuttaa lian jämäkältä, jatka sitä vähän vedellä.



2 kommenttia:

  1. Onnea loistavasta 5000 ja mahtava on blogi. Oli pakko postata. Good!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kiitos myös hienosta - ja kai ekasta ikinä - blogin esittelystä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...