26.6.2012

Perunasalaatti gribiche-kastikkeella


Sääli, jos perunasalaattikokemukset rajoittuvat kaupan einestiskin pienenpieneksi kuutioituun, suolakurkulla ja majoneesilla maustettuun versioon. Nyt kun uusien perunoiden kausi on jo hyvässä vauhdissa, kannattaa kokeilla jotain uutta. Tässä yksi, lämmin vaihtoehto, jota tuli juhannuksena nautittua.

Juhannus menikin hauskasti ystävien seurassa. Kokkailut oli jaettu pääruokien osalta. Meidän vuorolla tehtiin tätä perskasalaattia ja munakoisoja. Pöydälle katettiin myös De Vulgari Eloquentia ja Power Grid, joten eipä paljoa juhannuspäivän sateet haitanneet :)

~700 g uusia perunoita 
~350 g parsakaalin kukintoja
120 ml + 2 rkl oliiviöjyä
suolaa
isoa kovaksi keitettyä munaa (laitoin 5 keskikokoista)
1 tl Dijon-sinappia
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl kapriksia
2 salottisipulia
1 rkl tuoretta ruohosipulia tai kirveliä
1 kl tuoretta rakuunaa
1 rkl tuoretta persiljaa

  1. Pese perunat. Tavoitteena on saada niistä noin peukalonpään kokoisia, joten puolita suurimmat. Asettele perunat pellille leivinpaperin päälle ja levitä päälle ruokalusikallinen öljyä ja suolaa. Laita 15 minuutiksi 200-asteiseen uuniin.
  2. Leikkaa parsakaalin kukinnot varresta ja halkaise isoimmat vaikka sillä ajatuksella ettet tarvitse veistä syödessä. Kun perunoille asetettu hälytys tulee, lisää parsakaalit pellille, kaada niidenkin päälle 1 rkl öljyä sekä suolaa ja laita kelloon toinen 15 minuuttia. Kaalit voivat ja saavat hiiltyä. Tarkista uunivihannesten kypsyys. 
  3. Hienonna yhden munan keltuainen haarukalla. Kaada murskan joukkoon hitaasti oliiviöljyä (120 ml) ja sekoita samalla voimakkaasti. Lisää joukkoon etikka ja sitten sinappi. Tämän jälkeen kaprikset, sipulisilppu, hienonnetut yrtit ja ¼ tl suolaa. Kääntele pilkotut munat kastikkeen joukkoon. 
  4. Laita perunat ja parsakaali tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon ¾ kastikkeesta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa kastiketta ja/tai mausteita.

Resepti on Heidin Swansonin Super natural every day -kirjasta. Reseptiä tarkasti seuratessa perunat olisivat olleet puikulaperunoita, mutta uudet perunat ajoivat asiansa hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...