9.1.2012

Mustasilmäpapuchili

Bohnanza!!!

Mistä saa lisää mustasilmäpapuja? Etsin uusia mustasilmäpapuja luottohypermarketistani ja sen kilpailijasta sekä lähisupermarketistani ja lopulta jopa ekokaupan lippulaivamyymälästä. Turhaan. Viimeksi mainitussa kaupassa arveltiin - mustapapujen tarjoamisen jälkeen - että tänä vuonna on ollut huono satovuosi. Tiedä häntä, mutta onneksi vanhan pussin jämillä saatiin ruokaa pöytään.

Resepti on Trish Rossin Easy Beans -kirjasta. Tällanen peruspöperö arkeen. Proteiinia ehkä pikkasen keskimääräistä paremmin.

3 dl mustasilmäpapuja
2 rkl öljyä
kana paloina (käytin koko linnun sijasta paketin rintafilettä)
1 iso sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n 2 prk tomaattisäilykettä (käytin murskaa, vaikka kai tarkoitettiin vähän karkeampaa)
1 vihreä paprika
2 rkl chilijauhetta (puolitin, koska oli riski ettei mene perheen herkimmiltä alas)
suolaa
pippuria
(tabascoa tms.)

  • Laita pavut 7,5 dl:aan vettä ja keitä pehmeiksi - muttei muhjuksi - n. 30-40 minuuttia.
  • Paista samalla pannulla kana ja sipulit.
  • Kaada pannun sisältö papujen kaveriksi ja lisää muut ainekset. Kannattaa tarkkailla tomaatin määrää, ettei chilistä tule liian vetelää. Tällä kertaa riitti 1,5 tölkkiä. Suolaa, pippuria ja muitakin mausteita tietysti maun mukaan.

Tarjoilin tumman riisin kera, jolla "tulisuutta" sai taitettua entisestään. Pienin söi ilahduttavasti kanaa mutta sylki papuja..





2 kommenttia:

  1. Mustasilmäpapuja, bohnanza! Täytyisi ehkä ottaa niiden seuraksi joku muu eksoottisempi papulaji jos haluaisi kokeilla kanatonta versiota...

    VastaaPoista
  2. Joo kompataan kasvisruokaa silläkin, että kana ei todellakaan ole tän ruuan kantava voima. Pelkän paistetun kanan pataan heittämällä tämä menee juurikin vain arkiruokakategoriaan :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...