16.1.2012

Chorizo-vodkapasta

Pyhä liitto: Kerma, Mutti, kaprikset, oliivit, vodka ja chorizo.

Pukki toi Sara la Fountainin kirjan Passion for Food. Mielenkiintoinen tuttavuus: Paljon mielenkiintoisia reseptejä niin aterioista kuin leivonnaisistakin. Ohjeet on jaoteltu kuukausien mukaan. 

Meillä kävi vieraita, jotka viimeksi tavatessamme tarjoilivat erittäin maukkaan saksalaisen currywurst-aterian. Tämä tammikuun reseptien kohdalta löytynyt makkarakastike tuntui loogiselta jatkeelta :) Tässä soosissa on kaikki kohdallaan! Kokeilkaa siis ihmeessä!

2 rkl oliiviöljyä
2 tl valkosipulia
¾ dl vodkaa
2 rkl tomaattipyrettä
3½ dl kermaa

250 g keitettyä pastaa

70 g chorizoa suikaleina (taisin oikeasti laittaa reilu 100 g jotain pikantimpaa versiota)
1 rkl kapriksia
3 rkl oliiveja
1 rasia kirskikkatomaatteja
suolaa
pippuria
sokeria
2 rkl basilikasilppua

parmesaania

Lämmitä öljy pannulla ja lisää valkosipuli. Tämän jälkeen lisätään vodka, tomaattipyree ja kerma ja keitetään kunnes alkoholi haihtuu - n. 10 minuuttia.

Resepti sanoi, että tässä vaiheessa lisättäisiin jo keitetty pasta, mutta itse laitoin ensin makkarat, kaprikset, oliivit ja pippurin ja toivoin makujen tarttuvan paremmin kastikkeeseen. Suolaa ei koemaistamisen perusteella tarvinnut ollenkaan. Sitten palasin reseptin urille, lisäsin pastan, kirsikkatomaatit ja basilikan. Ruoka on valmis, kun tomaatit pehmenevät hieman parin minuutin aikana.

Tarjoile parmesaanin kanssa.

Autenttinen versio ruokapöydästä.

2 kommenttia:

  1. Nyt täytyy tulla kehumaan tätä oikein olan takaa! Rokkasi kuin hirvi! Tarjosimme tätä ranskalais-italialaisille vieraillemme, ja vaikka ovatkin ns. traditionaalisen pastan ystäviä, ihastuivat niin paljon että pyysivät kääntämään ohjeen englanniksi!

    VastaaPoista
  2. Hieno homma! Tätä meilläkin syötiin viikonloppuna :) Kun etin tohon bloggaukseen Saran kirjaan viittaavaa linkkiä, törmäsin englanninkieliseen reseptiin.. Kas tässä, ettei tarvi lähteä kääntämään: http://saralafountain.com/food/recipe-chorizo-vodka-pasta/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...