17.8.2011

Leivottu kaurapuuro


..eli baked oatmeal. Krediitit Heidi Swansonille, jonka Super Natural Every Daysta tämä on. Meni 2-vuotiaalle mustikkapiirakasta :) Tällainen piirakan ja uunipuuron välimuoto:

2 kuppia / 200 g kaurahiutaleita
½ kuppia / 60 g saksanpähkinöitä
 kuppia / 60 g vaahterasiirappia/sokeria (tavallinenkin siirappi käynee)
1 tl leivinjauhetta
1½ tl kanelia
2 kuppia / 475 ml maitoa
1 muna
3 rkl voisulaa
2 tl vaniljauutetta
2 banaania viipaleina
1½ kuppia / 185 g mustikoita

Sekoita kulhossa kuivat aineet: kaurahiutaleet, puolet paloitelluista pähkinöistä, mahdollinen sokeri, leivinjauhe, kaneli ja suola.

Toisessa kulhossa sekoitetaan puolestaan maito, muna, mahdollinen siirappi, puolet voista ja vaniljauute.

Asettele viipaloidut banaanit uunivuoan pohjalle ja 2/3 marjoista. Ripottele seuraavaksi kuivan kulhon sisältö ja kaada märän kulhon seos päälle. Kopauta vuokaa, jotta neste leviää tasaisesti. Lisää vielä loput marjat ja pähkinät. Paista ~200-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, pirskottele loppu voisula päälle ja tarjoile.

Pitää kokeilla tätä uudestaan, kun omenat kypsyvät. Banaanit pois, omenoita ja hippu lisää kanelia tilalle, niin käsillä on tuunattu kauraomenapaistos.

Ja vielä: Ulkonäköä ja rakennetta saisi varmaan vähän paremmaksi, jos käyttäisi leikkamattomia ei-pikahiutaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...